dtHome = Erhverv
dtRootHome = Erhverv

dtRoot = LRS
  •  
   
Tilmeld Nyhedsbreve
Farvel til to af fremtidens rådgivere
  12 apr 2019

I dag må Landbrugsrådgivning Syd desværre sige farvel til to dygtige praktikanter, som har været hos os de seneste otte uger. Agnethe Mandrup Thomsen har været praktikant i økonomiafdelingen i Vejle, mens Daniel Sørensen har hjulpet til i planteavlsafdelingen i Ry.

Et godt generationsskifte er grundlaget for, at vores landbrugsproduktion kan fortsætte langt ud i fremtiden. Det samme er gældende for landbrugsrådgivningen. Generationsskifte sker heldigvis løbende, og yngre konsulenter kan lære af de mere erfarne. Samtidig kan de nye konsulenter bringe ny viden og nyt engagement til de eksisterende rådgivningshuse.

I Landbrugsrådgivning Syd har vi ofte fornøjelsen af at have fremtidens rådgivere i praktik, og i 8 uger i starten af 2019 havde vi både én i planteavl og én i økonomi. De fandt begge to Landbrugsrådgivning Syd til fagforeningen JIDs karrieredag i 2018 og tog kontakt.

Er du interesseret i at komme i praktik hos Landbrugsrådgivning Syd? Så kontakt direktør Børge Sørensen på bos@lrs.dk eller tlf 7374 2100

Mød de to dygtige praktikanter her:

 

Daniel Sørensen

Daniel Sørensen er 34 år gammel. Han bor på en gård i Bøgballe kun 7 km fra Øster Snede, hvor han er født og opvokset på den ejendom, som hans far stadig har i dag.

Daniel blev faglært landmand i juli 2006 fra Bygholm Landbrugsskole og er nu selvstændig landmand på 13. år med grise og planteavl. Daniel har ansvar for planteavlen, og hans far har ansvaret for grisene. Om sin uddannelse og fremtidsplaner fortæller Daniel:

”Nu har jeg bestemt mig for at tage denne fantastiske uddannelse til jordbrugsteknolog – og så passer jeg vores 55 ha. jord ved siden af som en slags studiejob. På uddannelsen har jeg specialer i planter, og jeg forventer at være færdig 25. juni 2019.

Planen er at blive planteavlskonsulent, så jeg kan arbejde med det, jeg virkelig brænder for: At hjælpe andre landmænd med dyrkning af afgrøder, indberetning af gødningsregnskab og EU-ansøgning, samt udarbejdning af mark, gødnings- og sprøjteplaner – og vigtigst af alt: At følge op på, hvordan det så rent faktisk går i virkeligheden.

Jeg drømmer om at kunne arbejde med afprøvning af forskellige strategier i markforsøg, samt at udtage og analysere jordprøver. Kort sagt alt hvad der har med planteavl at gøre!

Jeg håber, vi ses i marken!”

 

Agnethe Mandrup Thomsen

Agnethe Thomsen er 24 år. Hun er født og opvokset på et fritidslandbrug i Horsted, nær Vejle, hvor der dyrkes 40 hektar med planteavl. Hun har suppleret sin HHX med en Landmand – Trin S uddannelse, hvor hun har fået praktisk erfaring med landbruget. Oven på den bygger hun nu sin uddannelse som jordbrugsteknolog med speciale i regnskab og SKAT. Hun bor privat med sin kæreste, Asmus, og bruger fritiden i en fjordhesteforening, der arbejder med både sport og avl.

Om sin uddannelse og fremtidsdrømme fortæller Agnethe:

”Det har altid skullet være noget med landbrug, for det faldt helt naturligt for mig, når jeg er vokset op på landet. At man så kan kombinere det med økonomi, som jeg altid har haft stor interesse for, er bare perfekt. Jeg er meget detaljeorienteret, og kan godt lidt at kunne sætte to streger under facit.

Med uddannelsen som jordbrugsteknolog kan jeg få arbejde hos banker, mæglere og inden for salg og rådgivning. Nu vil jeg prøve rådgivningsgrenen af, for det virker mest spændende – og jeg føler mig allerede rigtig godt tilpas i det. Jeg vil meget gerne hjælpe landmænd med at optimere deres dagligdag. Det er ofte ikke regnskaberne og SKAT, der har deres store interesse, så det er vigtigt at støtte og optimere hér.

Arbejdet med økonomi er spændende, fordi arbejdet ændrer sig rigtig meget lige nu. Fra at arbejde med bilag og indtastning, er det nu mere flydende arbejdsopgaver. Vi skal arbejde digitalt med bl.a. Ø90 og Summax, stille det hele op og hjælpe landmanden med at udvikle sig digitalt. De digitale ressourcer er et vigtigt og spændende sted at optimere i den daglige drift. Og hvordan ser det hele mon ud om 10 år?”

 

I Landbrugsrådgivning Syd siger vi mange tak for praktikanternes store indsats og engagement. Vi ønsker dem begge to held og lykke fremover.