dtHome = Erhverv
dtRootHome = Erhverv

dtRoot = LRS
  •  
   
Tilmeld Nyhedsbreve
Ansøgningsfrist for arealstøtte er udskudt til den 26. april
  15 apr 2019

Fredag aften kom meldingen om forlængelse af fristen for ansøgninger om arealstøtte. Fristen nu flyttet fra 17. april til 26. april.

Siden ansøgningsrunden for arealstøtte åbnede den 1. februar, har der været massive problemer med den digitale Tast Selv-service. Det fik Landbrug & Fødevarer og SEGES til at anmode Landbrugsstyrelsen om at flytte ansøgningsfristen. Den oprindelige ansøgningsfrist hed den 17. april.

Torsdag aften i sidste uge meldte Landbrugsstyrelsen imidlertid ud, at fristen ikke ville blive forlænget. Begrundelsen var blandt andet, at en fristforlængelse også ville udskyde udbetalingen af støtten, fordi den fysiske kontrol ikke ville kunne gennemføres til tiden.

Da Tast Selv-systemet derefter var nede hele fredag formiddag, kom der dog en ny udmelding fra Landbrugsstyrelsen. Sent fredag eftermiddag og under et døgn efter afslaget på anmodningen om fristforlængelse blev det nemlig meldt ud, at fristen alligevel ville blive udskudt til den 26. april.

"Set i lyset af det seneste nedbrud i Tast-selv har Landbrugsstyrelsen besluttet at forlænge ansøgningsfristen for arealstøtte til fredag efter påske. [...] Performance og stabilitet i Tast selv-service har desværre været meget svingende i dette års ansøgningsrunde, og en IT-fejl hos Statens IT i nat betød, at det ikke var muligt at arbejde i Tast selv-service i et længere tidsrum," skriver Landbrugsstyrelsen på deres hjemmeside.

Der er tale om fire arbejdsdage, som planteavlskonsulenterne landet over kan bruge på at få de sidste ansøgninger i hus - hvis de da ikke også skal bruge et par af påskedagene. Den noget usikre drift på Tast Selv-systemet har nemlig forsinket konsulenternes arbejde betragteligt.

Hvorvidt fristforlængelsen samtidig vil forsinke landmændenes udbetaling af støtten er endnu uvist, men flere tvivler på det. 

"De går jo ikke i gang med at lave fysiske kontroller lige her efter påske alligevel. Du kan jo også stadigvæk rette i din ansøgning frem til 13. maj. Det vil sige, at en ansøgning frem til der jo kan blive ved med at ændre sig. Derfor kan de reelt set jo heller ikke gå ud at lave fysiske kontroller før efter 13. maj," siger plantedirektør i SEGES, Troels Toft, til Effektivt Landbrug den 13. april 2019.

 

Læs mere om udskydelsen og de øvrige nye frister her