Positivt resultat hos LRS tilgodeser kunderne

Landbrugsrådgivning Syd kommer ud af 2020 med flot bundlinje og stabil omsætning
Positivt resultat hos LRS tilgodeser kunderne

Rådgivningsvirksomheden LRS, der ejes af de fire Familielandbrugsforeninger i Syddanmark, har leveret et flot resultat i 2020. Omsætningen landede på kr. 65.234.743, hvilket er stort set det samme som året før. Resultat endte på kr. 4.381.016, hvoraf kr. 143.629 kommer fra overskuddet hos Syddansk Kvæg, som Landbrugsrådgivning Syd er medejere af.

- Årsagen til det gode resultat er primært en lang række af besparelser som følge af aflyste kurser og aktiviteter samt reduceret kørsel pga. Covid-19, oplyser selskabets direktør Børge Sørensen. Renser vi tallene for besparelser, så er resultatet dog stadig godt og særdeles tilfredsstillende.

- Alle ansatte har ydet en særlig indsats, på trods af Covid-19, lyder det fra direktøren. Bestyrelsesformand Antoni Stenger sender også roserne for resultatet videre til de ansatte:

- Medarbejderne har virkelig vist korpsånd og lagt sig i selen, selv om de har arbejdet hjemmefra.

Løbende effektiviseringer

En af de ting, der præger driften af Landbrugsrådgivning Syd, er effektiviseringer via ny teknologi.

- Omsætningen er nogenlunde stabil siden virksomhedens etablering i 2008, fortæller Børge Sørensen. I samme periode er vi gået fra godt 1.800 kunder til 2.400 kunder, og vi har 20 % færre ansatte.

- Effektiviseringerne kommer kunderne til gode. Det er i gennemsnit blevet billigere at være kunde hos Landbrugsrådgivning Syd de seneste 13 år, påpeger direktøren.

Virksomheden, der også står bag Den grønne Jurist og Den grønne Revisor, beskæftiger pt. 97 ansatte fordelt på seks kontorer i hhv. Svendborg, Odense, Ry, Vejle, Varde og Løgumkloster. 

Fastholder rådgivningspriserne

Hos Landbrugsrådgivning Syd betyder det positive resultat, at man fastholder priserne på rådgivning inden for planteavl og økonomi i 2021, bortset fra et par mindre justeringer på elevtimer og grundtakster for de største.

LRS-overskuddet tilgodeser også medlemmerne af de fire ejerforeninger Familielandbruget LRS – Vejle, Familielandbruget Sydvest, Fyns Familielandbrug og Sønderjysk Familielandbrug. Se artiklen her.